Az arany évezredek óta általánosan elterjedt vagyonmegőrzési eszköz. Az arany a z egézs világon egyet jelent az örök vagyonnal, anyagi biztonsággal. „Akinek aranya van, annak mindig van pénze.”

A Szapáry Ékszerház a svájci HeraeusArgor 999,9 ezrelék finomságú, 24 karátos befektetési arany hivatalos forgalmazója, amelyre visszavásárlási garanciát vállalunk.

Miért örök az arany értéke?

A befektetési arany az egyetlen biztos „valuta” hiszen

  • Fedezetbe adható és kapható
  • Véd az inflációtól és különböző reformoktól
  • Az aranyba tett pénz bármikor likviddé tehető
  • A befektetési arannyal „függetlenségi stabilitást” teremthetünk magunknak
  • Nem kell hozzá szakértelem, hiszen az auditált gyártótól származó, tisztaságát és súlyát garantáló certifikációval rendelkező aranyat bárhol felismerik, és szívesen veszik át bárhol a világon.
  • Remek alternatíva lehet a nyugdíjas évekre készülők, vagy gyermekeiknek félretevők számára is, hiszen értéket őriz és illetékmentesen örökölhető
  • Az uniós csatlakozás új feltételeket teremtett a hazai aranypiacon, az adóterhek nélküli színarany keresetté vált. A csatlakozást követően hazánk – EU jogharmonizációjának keretében – átvette az Unió áfa-szabályozását, amely kiemelt figyelmet fordít a befektetési célú aranytermékekre is. A mai hazai jogszabályok alapján – 2 grammos kiszereléstől – a befektetési aranyat sem áfa, sem forrásadó nem terheli, míg például az ezüst, a palládium és a platina áfa-köteles.

Jó tanács
Az aranyat nem a nagy árfolyamnyereség reményében érdemes vásárolni, hanem közép- és hosszú távú befektetési céllal, hiszen az arany soha nem értéktelenedhet el, a legkisebb kockázatot jelentő befektetési formák között tartják számon a világon.

Az árfolyamok megtekintéséhez kérjük, kattintson ide!